Menjava avto stekel

Menjava avtomobilskih stekel

Vetrobransko steklo je sestavni del varnosti vašega avtomobila in je ena najvažnejših komponent trdnosti avtomobilskega ogrodja. Kadar določenih poškodb vetrobranskega stekla ne gre več popraviti, se običajno odločimo za menjavo vetrobranskega stekla.

 

Zakaj je kakovostno izvedena menjava vetrobranskega stekla tako pomembna za varnost vozila?

Menjava vetrobranskega stekla mora biti opravljena strokovno, saj je v primeru nesreče, ki zajema prevračanje, kotaljenje ali čelno trčenje, odločilnega pomena, da vetrobransko steklo ostane v vašem vozilu. Vaša varnostna zračna blazina je namreč narejena tako, da se ob trčenju izstreli ob vetrobransko steklo in proti sedežu. Neprimerno vgrajeno steklo lahko zato povzroči, da je varnostna zračna blazina neuporabna.

Pri Novomatu zaradi naštetega dajemo prav poseben poudarek dovršeni in kakovostno izvedeni menjavi stekla. Vsaka menjava vetrobranskega stekla tako poteka skladno s 15 točkami varne menjave, naši specialisti za menjavo pa ob upoštevanju najvišjih varnostnih standardov uporabljajo zgolj najbolj kakovostne materiale in dovršene tehnike. 

Menjava avto stekel

Ne oklevajte, čim prej se naročite na enega izmed naših kontaktov. Nudimo tudi mobilni servis.

 

Menjave oziroma popravila stekla vam pri Novomatu ne nudimo zgolj v naših poslovalnicah, temveč so vam na voljo tudi naši mobilni serviserji, ki popravijo oziroma zamenjajo vaše steklo kar na terenu.
Serviserji, ki opravljajo menjave na terenu, so za tovrstno delo usposobljeni, saj imajo izkušnje z različnimi vrstami menjav v različnih pogojih. Menjava stekla bo tako kljub delu na terenu izvedena na podlagi znanja in izkušenj ter s kakovostno opremo in materiali.
Sporočite nam kraj in čas za izvedbo menjave ali popravila vetrobranskega stekla in dogovorili se bomo za termin.

Menjava vetrobranskega stekla v primeru večje poškodbe

Menjava vetrobranskega stekla je potrebna, kadar je velikost poškodbe na steklu večja od velikosti kovanca za dva evra ali če je ta v vidnem polju voznika, kjer popravljanje ni dovoljeno. Za razliko od vetrobranskega stekla so ostala avtomobilska stekla – stransko, zadnje in panoramsko steklo – iz kaljenega stekla, kar pomeni, da se ob poškodbi razletijo, vendar pa drobci ne porežejo potnikov v vozilu. Popravilo v tem primeru ni možno; tako razbito steklo je mogoče edino še zavreči.

Kakovostna menjava avtostekel

Menjava vetrobranskega in tudi ostalih avtostekel mora biti res natančno in strokovno izvedena. Če menjava ni kakovostna, lahko steklo ob trku pade z vozila. Nepravilna vgradnja ali napačno lepilo za steklo lahko namreč povzročita zamakanje ob steklu, zaradi česar pločevina začne rjaveti, steklo pa odstopati. Iz vseh opisanih razlogov je nujno, da poteka menjava avtostekel pod vodstvom izkušenega izvajalca. Le tako bo menjava opravljena kakovostno in optimalno.

Menjava avtostekel – učinkovit varnostni plan menjave

Pri nas bomo vaše razbito steklo najprej ocenili in se nato odločili, ali je potrebna zamenjava ali popravilo. Razen v primerih majhnih poškodb je priporočljiva  menjava, saj je vetrobransko steklo avtomobila ena ključnih komponent, ki zagotavljajo varnost. Menjava avtostekel pri nas poteka hitro in učinkovito. Držimo se najvišjih standardov tako pri delu kot tudi pri uporabljenih materialih. Naše podjetje ima vrsto večletnih izkušenj in se vsak dan sooča z najrazličnejšimi primeri.

Počeno vetrobransko steklo – kaj pa zdaj?

Takoj, ko se zaveste, da imate razbito steklo, se oglasite pri nas za menjavo ali  popravilo avtomobilskega stekla, da čimprej poskrbimo za vašo varnost. V primerih, ko je potrebna menjava avtostekel, se pri nas izvede protokol t.i. petnajstih varnostnih točk. Gre za petnajst varnostnih korakov, ki se jih naši strokovnjaki držijo do potankosti, zato da opravijo brezhibno delo. V postopek spada tudi pozorno testiranje vseh zadev, ki so vezane na steklo, pa tudi sklenitev garancije. V primeru menjave avtostekel je garancija na delo neomejena. Svojim strankam nudimo zagotovilo, da bo steklo tesnilo, razen če je karoserija vašega vozila zarjavela (v tem primeru garancije ne nudimo).

Vetrobransko steklo – cena

Pri nas najprej ocenimo vaše razbito steklo, potem pa se odločimo za popravilo ali menjavo. Zato, da vam prihranimo čas in denar, se skušamo vedno najprej usmeriti na  popravilo stekla; ko to ni mogoče, je potrebna menjava avtostekel. V večini primerov ta poseg krije zavarovalna polica, stranka pa ponavadi doplača presežek, ki ga zavarovalnica ne krije. Če nimate sklenjene nobene pogodbe v primeru poškodbe stekel, se za ceno vetrobranskega stekla dogovorite z našim strokovnim osebjem, ki bo najprej ocenilo stanje in nato določilo, katera vrsta stekla ustreza vašemu vozilu. Vsa stekla so pri nas homologirana in ustrezajo evropskim standardom in zahtevam. Cena vetrobranskega stekla variira od primera do primera, saj je odvisna od vrste stekla.

Menjava stekla je precej zapleten postopek, ki zahteva strokovnost, izjemno natančnost in ustrezno usposobljenost. Priporočamo vam, da menjavo stekla na vašem avto zmeraj opravi usposobljen monter, saj lahko že majhna nepazljivost povzroči poznejše zamakanje. 

 1. Monterji na začetku postopka menjave odstranijo plastiko, da pridejo do roba stekla.
 2. Steklo izrežemo s posebno vrvjo, saj s tem preprečimo, da bi se na kakršenkoli način lahko poškodovala karoserija.
 3. Steklo se nato s pomočjo ročajev dvigne in odstrani.
 4. Stik, kjer je bilo steklo zalepljeno, monterji nato popolnoma očistijo, obenem pa sanirajo morebitne poškodbe zaradi rje in jih premažejo s posebno podlago za lepilo.
 5. Rob novega stekla pripravijo s posebnim aktivatorjem, na katerega nato nanesejo lepilo za steklo.
 6. Dva delavca nato steklo dvigneta in ga vstavita, zalepita ter zaščitita z distančniki.
 7. Da bi se lepilo za steklo res dobro posušilo, mora vozilo stati eno uro. Ta čas serviserji izkoristijo za namestitev brisalcev in preostalih elementov, ki so jih pred menjavo odstranili.
   

Pri Novomatu smo prepričani v strokovno in profesionalno delo naših monterjev, zato vam pri menjavi stekla nudimo garancijo na tesnjenje.

15 varnostnih točk menjave avto stekel

Kot del naše obljube »Vaša varnost je naša prva skrb«, vam pri Novomatu nudimo ekskluzivni varnostni načrt menjave, s katerim vam zagotovimo brezskrbno vožnjo še dolgo po vašem obisku.

Varnostni načrt menjave zajema:

 1. Preučitev stanja vozila pred menjavo stekla.
 2. Uporaba pripomočkov za zaščito notranjosti vozila in pripomočkov proti poškodbam karoserije.
 3. Odstranitev brisalcev, sponk, čepov in letev, kot je zahtevano.
 4. Uporaba metode izrezovanja za odstranitev starega lepila.
 5. Uporaba visokokakovostnih čistil in primerov za pravilno spajanje lepila s karoserijo vašega avtomobila.
 6. Pregled novega stekla, s čimer ugotovimo njegovo neoporečnost (da ne popači slike in podobno).
 7. Vgradnja stekla, ki ustreza oziroma presega standarde kakovosti.
 8. Montaža sponk, čepov, letev in zamenjava z novimi, če je to potrebno.
 9. Testiranje brisalcev, s čimer ugotovimo, če so pravilno nameščeni.
 10. Testiranje vseh zadev, povezanih s steklom, gretjem, senzorji, antenami …
 11. Sesanje ostankov stekla iz avtomobila.
 12. Zadnji pregled montiranega stekla, čiščenje stekla in označitev stekla z garancijsko nalepko Novomat.
 13. Poročilo o tem, kdaj je avto sposoben za vožnjo glede na uporabljeno lepilo in na zunanje pogoje, kot sta temperatura in vlaga.
 14. Poročilo o garanciji in navodila za nadaljnjo uporabo.
 15. Poročilo o popravilu, v primeru, da je šlo za popravilo.

Garancija na tesnjenje pri menjavi stekla

Pri menjavi stekla vam pri Novomatu nudimo garancijo na naše delo, saj vam zagotavljamo, da bo zamenjano steklo tesnilo. Prepričani smo namreč, da svoje delo opravljamo kakovostno, in za izvedenim tudi stojimo.

Garancije na tesnjenje pri menjavi stekla ne nudimo v primerih:

- Zlomljenega stekla
- Zarjavele karoserije

Če imate kljub menjavi težave s tesnjenjem stekla, nas kontaktirajte in dogovorili se bomo za termin, kjer bomo skušali ugotoviti, kje je vzrok in ga tudi odpraviti. V primeru naše napake bo popravilo/menjava potekalo brez dodatnih stroškov za vas.